Hoe gebruikt u een mondmasker op een veilige manier?

Bij het dragen van een mondmasker is het wel noodzakelijk dat u deze veilig gebruikt. In dit artikel is uitgelegd hoe u dit het beste kunt doen. 

Was uw handen 20 seconden met water en zeep voordat u het mondmasker uit de verpakking haalt en opzet. Gebruik bij het opzetten de touwtjes of elastieken en raak de binnenkant niet aan. Vermijd ook het aanraken van uw gezicht.  Het mondmasker moet goed aansluiten op het gezicht en zowel de mond als neus bedekken. Raak tijdens het dragen het mondmasker niet aan, de touwtjes of elastieken kunt u wel aanraken.

Als uw masker vochtig wordt tijdens het dragen, is het verstandig om deze te vervangen.

Wilt u het mondmasker weer afdoen? Was uw handen 20 seconden met water en zeep voordat u het masker afzet. Gebruik de touwtjes of elastieken om het mondmasker af te zetten. Ook bij het afzetten zorgt u ervoor dat u de binnenkant van het mondmasker en uw gezicht niet aanraakt. Daarna wast u uw handen opnieuw 20 seconden met water en zeep.

Meer artikelen

Onze accountmanagers staan voor u klaar

Heeft u vragen? Neem dan direct contact met ons op!

Deze website gebruikt cookies om u een betere ervaring te geven. Bij het gebruik van onze website gaat u akkoord met cookies. Lees meer in ons privacybeleid.